1. Egészséges étkezés az egészséges ízületekért
 • Egészséges étkezés az egészséges ízületekért

  Egészséges étkezés az egészséges ízületekért Egészséges étkezés az egészséges ízületekért Egészséges étkezés az egészséges ízületekért

  Étkezzen megfelelően, hogy segítsen arthritisén

  A tudatos étkezés és az egészséges zsírok segíthetnek az arhritis tüneteinek enyhítésében

  Még akkor is, ha az arthritis nem gyógyítható, az étrendváltoztatással, a megfelelő diétával segíthet a tünetek kezelésében. Egyéni preferenciák és szokások, valamint az ételallergiák mind olyan tényezők, amiket figyelembe kell venni az étrend kialakításakor.


  • Tervezzen hosszú távra, ne a gyors megoldásra

   Egy dolog mindenkire igaz, aki arthritisben szenved: A túlsúlyosság mind a többletsúlyt cipelő ízületekre, mind az immunrendszerre rossz hatással van. A hirtelen fogyás és a crash-diéta nem megdelelő választás, mert ezek a módszerek csak átmeneti megoldást nyújtanak, nagyobb hatást érhet el ha étkezési szokásain változtat a hosszú távú eredmény érdekében. Ez azt jelenti, ha túlsúllyal küzd, csökkentse napi kalóriabevitelét és alakítson ki egy kiegyensúlyozott étrendet, ami tartalmaz minden elengedhetetlen ételcsoportot, vitamint és ásványianyagot ahhoz, hogy egészséges maradjon.


  • Válassza az egészséges zsírokat

   Egy másik fontos lépés, hogy csökkentse a cukor és zsírbevitelét és egyen sokkal több zöldséget. Nem kell minden zsírtól megválnia, sőt az egyszeresen telítettlen zsírok (olyanok, amik az olívaolajban is megtalálhatóak) és a többszörösen telítettlen zsírok (amik pédául a len és napraforgó magban találhatóak) kifejezetten jót tesznek szervezetének. A telített zsírok, amik általában húsokban és tejtermékekben találhatóak, azok amiből nem szabad túl sokat fogyasztania. Az Omega-3 zsírok, ami része a többszörösen telítettlen zsíroknak, segíthetnek csökkenteni a gyulladást. Megtalálható az olajos halakban, lenmagban, repceolajban és a leveles zöldségekben.


  • Konzultáljon orvosával

   Azelőtt, hogy bármilyen drasztikus változtatást eszközölne étrendjében, konzultáljon doktorával, hogy ezt a kezelése és gyógyszerei hogyan befolyásolnák és mi mást tudna még azért tenni, hogy teste könyebben küzdhessen meg az arthritisszel.