Felszerelések

Gyakran Ismétlődő Kérdések


 • A rögzítőn lévő tépőzár már nem tapad olyan jól. Mit tehetek?

  Lehet, hogy csak egy alapos tisztításra van szükség. A szövetszálak, a bolyhok és más anyagok beleakadnak a tépőzáras felületekbe, és eltömődnek tőlük a hurkok és a kampók, emiatt a tépőzár nem tapad olyan jól össze. Először is húzzon ki minden olyan szennyeződést, amelyet a tépőzárba ragadva lát. Ezután finoman megtisztíthatja a hurkos oldalt valamilyen puha, de szilárd eszközzel, például egy fogkefével. Ez segít abban, hogy a lelapult hurkok ismét függőlegesen álljanak. A fogkefét meleg vízzel és kímélő tisztítószerrel kiegészítve a kampós oldalt is megtisztíthatja. Ezeket a lépéseket elvégezve a legtöbbször jobb tapadást érhet el. Ha nem jár sikerrel, akkor előfordulhat, hogy a tépőzár anyaga elöregedett vagy megsérült, ezért cserére szorul.

 • Van a FUTURO™ rögzítőkben fém?

  Igen, a következő FUTURO™ rögzítők tartalmaznak fémet:

  Térdrögzítők:


  • FUTURO™ Sport Állítható térdrögzítő
  • FUTURO™ Sport Térdrögzítő
  • FUTURO™ Classic Térdrögzítő
  • FUTURO™ Sport Térdrögzítő pánt

  Csuklórögzítők:


  • FUTURO™ éjszakai csuklórögzítő
  • FUTURO™ Comfort Csuklórögzítő pánt
  • FUTURO™ Custom Fit állítható csuklórögzítő
  • FUTURO™ Deluxe hüvelykujjrögzítő

  Háttámasztók:


  • FUTURO™ Háttámasztó Öv

  Könyökrögzítők:


  • FUTURO™ Custom Pressure Teniszkönyök Pánt
 • Hordhatom a rögzítőt alvás közben?

  Rögzítőinket és merevítőinket általában napközbeni viselésre terveztük. Csak akkor viselje őket éjszaka is, ha orvosa vagy más egészségügyi szakember ezt javasolja – ilyenkor általában a merev csuklórögzítő éjszakai viselését ajánlják a kéztőalagút-szindróma és más fájdalmas csukló-rendellenességek kezeléséhez, hogy alvás közben elősegítse a semleges csukló- és kézpozíciót. Kivételt képeznek a FUTURO™ éjszakai csuklórögzítő és a FUTURO™ plantáris fasciitis kezelésére szolgáló éjszakai rögzítő, amelyeket kifejezetten éjszakai használatra terveztünk, hogy azok is nyugodt aludhassanak éjszaka, akiket csukló- vagy lábfájdalom kínoz.
   

 • Viselhetem a rögzítőt úszás közben?

  Nem javasoljuk, hogy úszás közben rögzítőt vagy merevítőt viseljen, mert a vízben való viselés lerövidítheti a termék anyagainak élettartamát. Ezenkívül az anyagok megszívhatják magukat vízzel, és ebben az esetben előfordulhat, hogy a rögzítő nem illeszkedik megfelelően az ízületre.
   

 • Súlyosan allergiás vagyok a latexre, de szükségem van egy egyszerű rögzítőre (az orvosom javaslata alapján). Tartalmaznak ezek a termékek latexet?

  Ha egy FUTURO™ termék természetes gumilatexet tartalmaz, akkor ezt a termék csomagolásának elején és weboldalunk termékoldalán is feltüntetjük. Sok olyan termékünk van, amelyek NEM tartalmaznak természetes gumilatexet, így akkor is sokféle termék közül válogathat, ha allergiás a latexre.

  Különösen a csukló- és kézrögzítő termékek közül érdemes megnézni az alábbiakat:


  • FUTURO™ éjszakai csuklórögzítő
  • FUTURO™ Comfort Csuklórögzítő Pánt
  • FUTURO™ Custom Fit Állítható Csuklórögzítő
  • FUTURO™ Deluxe hüvelykujjrögzítő
  • FUTURO™ Sport csuklórögzítő

  Ha többet szeretne tudni termékeinkről, a termékkatalógusunk oldalát felkeresve az összes termékünkről tájékozódhat.
   

 • Meg tudom tisztítani az ízületrögzítőt, ha piszkos lesz?

  Igen, a FUTURO™ rögzítőket és merevítőket lehet tisztítani. Ha a rögzítőn fém csuklószerkezet, kapcsok vagy sínek vannak, először távolítsa el őket. Ezután zárja le az összes pántot és rögzítőelemet, és mossa ki a terméket kézmeleg (nem forró) szappanos vízben. Alaposan öblítse ki, majd hagyja megszáradni. NE mossa gépben, ne szárítsa szárítógépben, ne vegytisztítsa a rögzítőket, továbbá ne használjon hozzájuk öblítőt vagy fehérítőt.

  Általános tisztítási utasításokért, kérjük, látogasson el a FUTURO™ Termékoldalra. Az egyes FUTURO termékek gondozásával kapcsolatos tudnivalókat megtalálja a termék oldalán és/vagy a FUTURO™ termékek webhelyéről elérhető termékoldalakon is.
   

 • Mennyi ideig viseljem folyamatosan a rögzítőt?

  A viselési időt elsősorban a személyes preferencia határozza meg. Általánosságban elmondható, hogy a rögzítőket és merevítőket mozgáshoz, illetve az mozgás utáni egy-két órában javasolt viselni. Ha jobban érzi magát attól, hogy hosszabb ideig viseli a terméket, tegyen úgy. Nem javasoljuk azonban, hogy a rögzítőket és pántokat alvás közben is viselje – kivéve a kifejezetten ehhez ajánlott termékeket, például a FUTURO™ éjszakai csuklórögzítő és a FUTURO™ plantáris fasciitis kezelésére szolgáló éjszakai rögzítőt.
   

 • A FUTURO™ teniszkönyök-rögzítő pánt felvételekor a kar melyik részére kell kerülnie a nyomópárnának?

  Helyezze a nyomópárnát az alkar fájó területe fölé, az alkar felső részére, ahol az inak a csonthoz tapadnak, közvetlenül a könyök alatt. Ez a hely kapcsolódik legszorosabban a teniszkönyökhöz. Golfkönyök esetén a nyomásnak az alkar aljára, közvetlenül a könyök alá és a fájó terület fölé kell kerülnie.
   

 • A FUTURO™ Comfort nyomópárnás könyökrögzítő felvételekor a kar melyik részére kell kerülnie a nyomópárnának?

  Miután felhúzta a könyökére a FUTURO™ Comfort nyomópárnás könyökrögzítőt, helyezze el a nyomópárnákat úgy, hogy az alkar tetejére és aljára (radiális és ulnáris oldalára) feküdjenek fel, közvetlenül a könyök alatt. Ha további információra van szüksége, a viselési utasításokat megtalálja az összes FUTURO™ termék csomagolásán, valamint a webhely egyes termékoldalain.
   

 • A FUTURO™ Sport Térdrögzítő Pánt és a FUTURO™ Sport Térdrögzítő pánt patellatámasszal felvételekor a térd melyik részére kell kerülnie

  Vezesse át a pántot közvetlenül a térd alatt. A nyomópárnák közvetlenül a térdkalács alá kell elhelyezni, a csupasz bőrre.
   

 • Hogyan tudom kicserélni a sínt a FUTURO™ Comfort stabilizáló csuklórögzítő pántban, hogy a másik kezemen is tudjam viselni a rögzítőt?

  Csúsztassa ki a sínt a FUTURO™ Comfort stabilizáló csuklórögzítő pánt zsebéből. Tartsa stabilan a sínt, forgassa el a rögzítőt, majd csúsztassa a sínt a másik oldali zsebnyílásába. Dugja be a sín végét a zsebbe. Kövesse a csomagolásban található viselési utasításokat.
   

 • Van olyan térdrögzítőjük, amely nem tartalmaz neoprént?

  Számos olyan termékünk van, amely nem tartalmaz neoprént. Ön és igényei behatóbb ismerete nélkül azonban nem tudunk konkrét terméket javasolni. Érdemes lehet megtekinteni a FUTURO™ Comfort Térdrögzítőt és a FUTURO™ Classic Térdrögzítőt.

  Használhatja a weboldalunkon található termékkeresőt is, amellyel megtalálhatja az Ön sérüléséhez vagy állapotához ideális megoldást.
   

 • A térdrögzítő illeszkedik, de nagyon szoros. Tudom, hogy a rögzítőnek szorosnak kell lennie a megfelelő kompresszió

  Igaza van, a térdrögzítő célja a kompresszió biztosítása, és ehhez szorosan kell illeszkednie. Ha azonban a rögzítő széle bevág a bőrébe, akkor érdemes egy mérettel nagyobbal próbálkozni. Optimális esetben a termék szorosan illeszkedik, de még kényelmes.
   

 • Hogyan működik a FUTURO™ éjszakai csuklórögzítő?

  Az orvosok a kéztőalagút-szindróma és egyéb fájdalmas csuklóbetegségek kezelése során gyakran javasolják, hogy éjszakára viseljünk merev csuklórögzítőt, amelyek alvás közben megtartják a semleges csukló- és kézpozíciót.

 • A FUTURO™ éjszakai csuklórögzítő tenyerénél lévő párnából kipotyognak a gyöngyök – mit tegyek?

  Ha a gyöngyöket tartó zsák bármilyen okból kiszakad vagy kinyílik, azonnal hagyja abba a termék használatát, mivel a kiszóródott gyöngyök fulladásveszélyt jelenthetnek.