Gears

Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük a legtöbbet feltett kérdéseket a FUTURO™ termékekkel és azok használatával kapcsolatban és itt a válaszokat is megtalálja. Nem találja kérdését? Ne habozzon, írjon nekünk!


 • A tépőzár nem ragad a merevítőmön. Mit tudnék ez ellen tenni?

  Lehet, hogy csak egy tisztításra van szükség. Cérna, kötszer vagy más anyagok ragadhatnak a tépőzárba, így eltömítve őket, ezért nem ragadnak össze. Kezdje azzal, hogy szedjen ki minden olyan anyagot ami nem oda tartozik. Ezután óvatosan tisztítsa meg valami lágy, de erős dologgal, mint például egy fogkefe. Ez segíteni fog abban, hogy könyebben záródjon a tépőzár. Rakhat a fogkefére meleg vizet és enyhe mosószert is. Ha ez sem segit lehet, hogy a a tépőzár már öregebb és sérült, ezért cserére szorul. Ha ezen lépések után se akar ragadni a tépőzár, kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.


 • Tartalmaznak a FUTURO™ termékek fémet?

  Igen, a következő termékek tartalmaznak fémet.

  Futuro™ Sport Deluxe Bokarögzítő
  Futuro™ Sport Forgópántos Térdrögzítő
  Futuro™ Éjszakai Csuklórögzítő
  Futuro™ Lumbális Fűző
  Futuro™ Háttámasztó öv
  Futuro™ Classic Csuklórögzítő
  Futuro™ Sport Térdrögzítő
  Futuro™ Classic Térdrögzítő


 • Alvás közben is viselhetem a merevítőt?

  Merevítőinket és rögzítőinket nappali használatra terveztük. Nem alkalmasak arra, hogy éjszaka is hordja őket, ezért lefekvés előtt mindenképpen le kell vennie. Kivétel a FUTURO™ Éjszakai Csuklórögzítő, mely kifejezetten éjszakai használatra van kialakítva, annak érdekében, hogy segitse a kényelmes éjszakai alvást azok számára, akik csuklófájdalomban szenvednek.


 • Hordhatom a merevítőmet úszás közben?

  Nem ajánlott a merevítő vagy rögzítő haszálata úszás közben, mert csökkentheti a termék élettartamát. Valamit a termékek megtelhetnek vízzel, ezért nem illeszkednek olyan jól az ízülethez.


 • Allergiás vagyok a latexre, de szükségem van egy egyszerű merevítőre (az orvos javasolta alapján). Meg tudják mondani nekem, hogy mely termék tartalmaz latexet?

  Ha egy FUTURO™ termék tartalmaz latexet, honlaponkunk a termékleírásban és a dobozon is fel van tüntetve. Több termékünk is van ami NEM tartalmaz latexet, így több választási lehetősége is van, ha allergiás a latexre.

  Legfőképpen csuklórögzítők érhetőek el, itt van pár példa amiből válogathat:

  Futuro™ Sport Csuklórögzítő
  Futuro™ Éjszakai Csuklórögzítő

  További információért termékeinkkel kapcsolatban, keresse fel termékkatalógusunkat oldalunkon.


 • Ha a merevítőm koszos lesz, ki fogom tudni tisztítani?

  Igen, ki tudja tisztítani a FUTURO™ merevítőket és rögzítőket. Először, ha van a terméknek akasztója, távolítsa el őket. Ezután minden pántot és csatot zátjon be. Ezek után meleg (nem forró) vízben kiméletes szappanal kézzel mosható. Öblítse jól ki és szárítsa szabad levegőn (ne szárítógépben). NE tegye mosógépbe, szárítógépbe vagy használjon öblítőszert vagy fehérítőt.

  Általános tisztítási információkért, kérjük látogassa meg a FUTURO™ termékek karbantartása fületet a weboldalunkon. Vagy keresse fel az adott termék leírását weboldalunkon, ahol minden információt megtalálhat keresett FUTURO™ termékekről, amire szüksége lehet.


 • Mennyi ideig kell hordani a rögzítőmet?

  Ez az idő teljesen személyes állapot kérdése. Az általános javaslat, hogy az aktív mozgás alatt, illetve az azt követő egy vagy két órában. Ha úgy érzi jót tesz, ha tovább hordja, akkor ez is lehetséges. Viszont nem ajálnjuk, hogy alvás közben akármilyen merevítőt vagy rögzítőt hordjon, hacsak ez nem kifejezetten éjszakai eszköz.


 • Egyes termékek nem találhatóak meg az áruházakban, hol tudám megvásárolni őket?

  Weboldalunkon miden terméknél van egy "Hol kapató?" gomb, ami segít abban, hogy megtalálja az Önnek legegyszerűbb beszerzési formát, legyen ez egy helyi üzlet vagy internetes webáruház. Illetve meglátogathatja általános "Hol kapható?" oldalunkat is még több kereskedőért. Ha ezek után sem sikerült beszerezni a terméket, kérjük vegye fel a kapcsolatot vevőszlgálatunkkal.


 • Vállalnak bármi féle garanciát a termékekre?

  A 3M garantálja, hogy termékeink meghibásodásoktól mentesek lesznek a dobozon feltüntetett használati feltételek betartása esetében. A 3M nem vállal semilyen fellelőséget értékesítés minőségéről vagy bármilyen 3M termék alkalmazása közbeni sportsérülésre.


 • Hova kell helyezni a megerősített, nyomást kifejtő párnázást a könyökön?

  Miután belecsúsztatta könyökét a FUTURO™ Könyökrögzítőbe-be, helyezze el a lapokat úgy, hogy az alkaron pont a könyök alatt, a felső és alsó (orsócsonti és singcsonti) oldalon helyezkednek el.

  Ha több információra van szüksége, minden FUTURO™ termék dobozán rajta van a használati utasítás, illetve oldalunkon is megtalálhat minden információt minden egyes termékre lebontva.


 • Hogyan tudom kicserélni a sínt a mindkét kézen viselhető rögzítőben, hogy a másik kezemre is jó legyen?

  Csúsztassa ki a sínt a zsebéből. Fogja a sínt bízosan, forgassa el a rögzítőt, majd csúsztassa be a sínt a másik zsebbe. Dugja be a sín végét a zsebbe. Kövesse a dobozon található használati utasítást.


 • Van neoprén-mentes térdrögzítőjük?

  Igen, van több neoprénmentes változat. Nem tudunk egy konkrét rögzítőt ajánlani a probléma vagy a gyulladás, sérülés pontos tudta nékül, de FUTURO™ Comfort Lift Térdrögzítő vagy a  FUTURO™ Classic Térdrögzítő megfelelő ilyen igény esetén.


 • A térdrögzítőm jó rám, de nagyon szűk. Tudom, hogy a rögzítőnek szorosnak kell lennie, hogy megfelelő nyomást biztosítson, de mi számít már túl szűknek? Kérem adjanak tanácsot.

  Igaza van, a térdrögzítő dolga, hogy nyomást biztosítson és ezért szükséges a szoros illeszkedés. Viszont, ha a rögzítő széle már belemélyedik a bőrbe, akkor eggyel nagyobbra lesz szükség. Az optimális méretnek szorosnak, de kényelmesnek kell lennie.


Hívjon minket: 06 1 270 7777 Hívjon minket: 06 1 270 7777 GYIK
Kövessen bennünket
A Futuro a 3M bejegyzett védjegye.
tartózkodási hely változtatása
Magyarország - magyar