1. Maradjon harcra kész az ismétlődő terhelés miatti sérülésekkel szemben
 • Maradjon harcra kész az ismétlődő terhelés miatti sérülésekkel szemben

  Mädchen am Computer Mädchen am Computer Mädchen am Computer

   

   

   

  Maradjon sérülés mentes a munkában

  Hogyan kerüljük el az RSI-t (ismétlődő terhelés miatti sérülés) a modern számítógépes kutúrában?

  Manapság egyre több ember szembesül az RSI-vel az irodai munka miatt. Oka a folyamatos terhelés, repetitív mozgás és a kar nem természetes tartása. A tünetek lehetnek zsibbadás vagy bizsergés az ujjakban, vagy radikálisabb esetben az egészen vállakig hatoló fájdalom. A legjobb, megelőzni ezeket a tüneteket mielőtt teljesen eluralkodnak rajtunk. Alább olvashat pár ötletet amelyek segíthetnek elkerülni az RSI-t:


  • Tartson szünetet

   Változtassa tartását minnél sűrűbben és tartson rendszeresen szünetet. Álljon fel, sétáljon kicsit, ha nem kell az asztalnál ülnie (például ha telefonál vagy egy nyomtatványt olvas).


  • Figyeljen testtartására

   Ha ül, tartsa hátát egyenesen, vállait húzza ki, medencéjét döntse kicsit előre. Ha izmai elkezdenek fájni, pihentesse hátát és végezzen kis vállkörzéseket. Kerülje el a görnyedt testtartást.


  • Helyezze magát kényelembe

   Használjon olyan egeret, ami kényelmes és pihentesse kezét ha épp nem használja. Tartsa kezét és csuklóját egyenesen, ha az egeret és a billentyűzetet használja. Ha lehetséges, használjon billentyűparancsokat vagy tabletet és tollat a folyamatos kattintgatás helyett.


  • Csillapítson mindennemű fájdalmat

   Ha már a tünetek egyikével küzd, csökkentheti a fájdalmat hideg borogatással a fájdalmas területen. A csukló- vagy könyökmerevítő használata és a beszédfelismerő szoftver is segít enyhíteni a feszültséget az ízületekben. Számos relaxációs gyakorlat, rendszeres nyújtás és a masszázs segítségével megszabadulhat a fájdalomtól, hogy újra a munkájára tudjon koncentrálni.