1. Hungary
 2. FUTURO™
 3. TIPPEK és TRÜKKÖK
 4. Hogyan maradhat aktív egy csuklósérülés után?
 • Hogyan maradhat aktív, ha megsérült a csuklója?

  egy kosár gyümölcsöt tartó férfi csuklórögzítővel

  • Megmutatjuk, hogyan előzheti meg a csuklófájdalmat úgy, hogy közben fitnesz céljairól se kelljen lemondania

   A csuklófájdalom igazán a feje tetejére tudja állítani az edzésprogramot, de ez nem jelenti azt, hogy lejjebb kellene adnia erőnlétéből. Az alapvető erőnlét fenntartása sokszor nehézséget okoz a nagyon fontos rehabilitációs folyamat során, de a megfelelő programmal látványos eredményeket érhet el. Ezért gyűjtöttünk össze néhány olyan módszert, amelyekkel addig is formában maradhat, amíg csuklója vissza nem nyeri régi erejét.

   Ha csuklófájdalmakat tapasztal például jóga, bemelegítés vagy saját testsúlyos gyakorlatok során, akkor próbálja meg a kezéről az alkarjára áthelyezni a súlyát. Ezenkívül a tartóizmok hatékony edzéséhez csupán egy edzőszőnyegre és némi elszántságra van szüksége. A lábemelés, a hasprés és a plank különböző variációi mind nagyszerűen átmozgatják ezeket az alapvető fontosságú tartóizmokat. Ezen túlmenően az edzőteremben a bonyolultabb felszerelések gyakran elvonják a figyelmet a gumiszalagokról, amelyek kiváló módszert kínálnak a nyújtáshoz, illetve az izmok teljesen új módon történő edzéséhez.

   Ez arra is kiváló alkalom, hogy az alsótestére összpontosítson. Az intenzív séta, a kocogás vagy intervallum alapú sprintedzések egy szempillantás alatt felpörgetik a pulzust. Az alsótestre összpontosító súlyzós edzés, például a súlyzórudas tarkón guggolás nagyszerű módszer a teljes test erősítésére.

   Ne felejtsen el csuklótámaszt használni, amely edzés közben is stabilizálja a csuklóját. A megfelelő rögzítés hatékonyan támogatja a sérült csuklót. Tekintse meg a Futuro csuklórögzítőket és csuklópántokat, amelyek közül megtalálhatja az Önnek megfelelő megoldást.

   A felépülés során a táplálkozás is fontos szerepet játszik, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha az egészséges zsírokat, szénhidrátokat és fehérjéket a megfelelő egyensúlyban viszi be, a teste megkapja azokat az építőelemeket, amelyekre szüksége van a regenerálódáshoz. A megfelelő táplálkozás fel is gyorsítja a gyógyulást, így a lehető leggyorsabban visszanyerheti a sérülési előtti formáját.

   Mindezeken felül érdemes tanácsot kérni egy szakértőtől is. Egy képzett gyógytornász vagy személyi edző sokat segíthet abban, hogy a csuklósérülésből való felépülés során is megmaradjon a motivációja, és továbbra is a fitneszcéljaira tudjon összpontosítani. A sérülés súlyosságától függően közösen olyan ütemtervet dolgozhatnak ki, amely anélkül segít fenntartani az alapvető fitnesz- és erőnléti szintet, hogy tovább súlyosbítaná a sérülést.

   Közvetlenül a sérülés után azonban mindenképpen adjon magának elegendő pihenőidőt a gyógyulás elősegítése érdekében.