1. Hungary
 2. FUTURO™
 3. TIPPEK és TRÜKKÖK
 4. Alacsony terheléssel járó gyakorlatok ízületi fájdalmakra
 • Alacsony terheléssel járó gyakorlatok ízületi fájdalmakra

  lábát nyújtó férfi térdrögzítővel

  • Tények az alacsony terhelést jelentő edzésről

   Keressen olyan gyakorlatokat, amelyek anélkül töltik fel energiával, hogy túlságosan megterhelnék az ízületeit.

   Ha ízületi fájdalmak gyötrik, erőnléte megőrzése elengedhetetlenül fontos a tünetek kordában tartásához. De az olyan, nagy megterhelést jelentő gyakorlatok, mint a futás, az ugrás és más intenzív edzések több kárt okozhatnak, mint hasznot. Ehelyett próbáljon ki egyet ezek közül az alacsony ízületi terhelést jelentő lehetőségek közül. (Mielőtt bármilyen edzésprogramba belevágna, beszéljen orvosával.)


  • Jóga

   Nem véletlen, hogy ezt a nyugtató mozgásformát évszázadok óta gyakorolják. A jóga fejleszti az erőnlétet, a rugalmasságot és az egyensúlyérzéket, és számos variációja révén az ízületi fájdalmakkal küzdő emberekre szabható.

   A jóga nagyon jól használható az edzés utáni ízületi fájdalmak elkerüléséhez is. A mély légzés és a nyújtás felkészíti testét a más tevékenységekkel járó megterhelésre, serkenti a vérkeringést, rugalmasabbá teszi a fájó és megrövidült izmokat, valamint segít elkerülni a sérüléseket. A pilates hasonló hatású, azonban inkább a törzs – azaz a hát és a has – stabilizálására összpontosít.


  • Szobakerékpározás

   A helyesen kivitelezett szobakerékpározással sok kalóriát égethet el anélkül, hogy túlságosan megterhelné az ízületeit. Egy edzővel együttműködve határozza meg a fitneszcéljaihoz és az ízületeinek állapotához leginkább illő ellenállást, intenzitást és intervallumokat.


  • Gyaloglás

   Bárhol gyakorolhatja. Teljesen ingyen. Ez a mozgásforma sokféleképpen javítja egészségét, többek között csökkenti a vérnyomását, valamint a koleszterin- és stressz-szintjét is. Ez az egyik legegyszerűbb módszer az alacsony megterhelést jelentő edzésre, amelyet teljes mértékben kontrollálhat – a távolságtól a sebességen át az emelkedésig bármit változtathat, és megtalálja azt a kombinációt, amely a legjobban működik. A kalóriaégetést egy súlymellénnyel fokozhatja, ami az ízületeket kímélő módon növeli az ellenállást.


  • Úszás

   Az úszás egy teljes testet megmozgató edzésforma, amely a test minden izmát igénybe veszi, és egészségesebbé teszi a légzőrendszert, valamint tetőtől talpig erősít. A vízben a szárazföldön mért súlyának mintegy egytizedét nyomja, így a vízben végzett edzések jóval kevésbé terhelik meg az ízületeket és nagyobb mozgástartományt tesznek lehetővé, mivel a víz megtartja a végtagokat. Emiatt ezek az edzések ideálisak azok számára, akiknek valamilyen sérüléssel kell edzeniük.


  • Elliptikus Tréner

   Az ellipszisgépek szinte minden edzőterem és fitneszklub kínálatában megtalálhatók, és alacsony megterheléssel járó edzésformát kínálnak a lábak és a tartóizmok edzésére, miközben a karját is megmozgatják. Az ellipszisgépeken az alacsonyabb terhelés ellenére nagyobb mozgástartományban mozgathatja át alsóteste ízületeit – így például a térdét és a bokáját. Így alacsony terhelés mellett is olyan intenzív edzést végezhet, amely nagyszerű a kalóriaégetéshez.


  • Evezés

   Nincs csónakja? Semmi gond. Az evezőgépek az egész testet átmozgatják, miközben a tartóizmokra összpontosítanak. Ezeken a gépeken alacsony ízületi terhelés mellett edzheti karját és lábát, mivel a legtöbb evezőgépen különböző ellenállási szintek választhatók az edzés személyre szabásához.

   Sok sportoló – legyenek bár profik vagy amatőrök – edzésprogramjának fontos részét képezik az alacsony terhelést jelentő gyakorlatok. Ezek az edzések lehetővé teszik az edzés folytatását és a kalóriaégetést anélkül, hogy túl nagy terhet rónának a gyenge vagy sérült ízületekre, valamint segítik a lassú erősítést. Az alacsony terhelést jelentő edzést rögzítőkkel és merevítőkkel kombinálva olyan stabilizálást érhet el, amelyre alapozva magabiztosan léphet az edzés vagy a rehabilitáció következő szintjére. A FUTURO rögzítők és merevítők választékát itt találja.